Verken de Vlaamse Ardennen met de Axel Lenaerts fietsroute!

Lokale verankering
Teambuilding ALM 62 | Axel Lenaerts

Verken de Vlaamse Ardennen met de Axel Lenaerts fietsroute!

In aanloop naar de Ronde van Vlaanderen heeft Axel Lenaerts, jouw premium vastgoedpartner, een bijzondere fietsroute samengesteld door de adembenemende Vlaamse Ardennen.

Tijdens deze tocht trotseer je niet alleen legendarische wielermonumenten, maar ontdek je ook enkele vastgoedpareltjes die te koop staan of verkocht werden via ons vastgoedkantoor. In deze blog fietsen we door de hoogtepunten van deze unieke fietsroute. Let op: deze fietslus is met zijn lengte van 105 kilometer en zijn 1260 hoogtemeters enkel weggelegd voor coureurs met fitte benen of voor wielertoeristen met opgeladen fietsen.

Download hier het gpx-bestand of bekijk de route op RouteYou.

Wannegem Lede | Axel Lenaerts
Boef | Axel Lenaerts
Oudenaardseweg Moregem 2 | Axel Lenaerts

1. Tussenbruggen 9, Oudenaarde: Kantoor Axel Lenaerts

Begin je ontdekkingstocht in Oudenaarde, waar ons gezellige kantoor langs de oevers van de Schelde ligt. Tegenover ons kantoor bevindt zich Boef, de perfecte plek voor een heerlijke brunch of een verfrissend drankje voordat je aan een stevige fietstocht begint.

2. Oudenaardseweg 93, Moregem

Het eerste dorp op onze route buiten het bruisende Oudenaarde is het pittoreske Moregem. Hier wacht een karaktervolle villa op zijn nieuwe eigenaar. Met zijn vlotte verbindingen naar Oudenaarde en Waregem biedt deze woning niet alleen een idyllische woonomgeving, maar ook een strategische locatie. De villa charmeert voornamelijk met de gezellige leefruimte, het zicht op de tuin en de indrukwekkende open haard.

3. Wannegemdorp 1, Wannegem-Lede (Kruisem)

Op zoek naar de ideale combinatie tussen wonen en werken? Dan is Wannegemdorp 1 in Wannegem-Lede precies wat je zoekt. Dit pand biedt niet alleen een royale handelsruimte met diverse mogelijkheden, maar ook een moderne en kwalitatieve woning, grenzend aan het commerciële gedeelte. Gelegen in de pittoreske dorpskern van Wannegem-Lede, biedt dit pand een unieke kans om het beste van beide werelden te ervaren. Stap even van je fiets om de showroom binnen te kijken of om een drankpauze te nemen in de gezellige dorpskern.

Molenberg | Axel Lenaerts

4. Verover de Molenberg: Een Iconische Wielerhelling

De eerste echte uitdaging van onze route: de iconische Molenberg. Een smalle kasseiweg die bekendstaat als een van de meest venijnige klimmetjes in de Ronde van Vlaanderen. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 7% en een rijke geschiedenis in het wielrennen, is de Molenberg een must-see voor elke fiets –of wielerliefhebber.

Verrebeke 3 | Axel Lenaerts
Hurdumont 3 | Axel Lenaerts
Heuvelgem | Axel Lenaerts

5. Heuvelgem 14, Zwalm

In het pittoreske Zwalm kan je de gevel van deze statige villa niet missen. Het pand biedt een unieke combinatie van landelijke charme en moderne voorzieningen. Met zijn panoramisch uitzicht op het glooiende landschap van Zwalm, het ruime perceel en de hoogwaardige afwerking is deze karaktervolle woning de perfecte keuze voor wie op zoek is naar rust en comfort in de natuur.

6. Valkenberg

Een helling in Brakel die voornamelijk bekend is geworden dankzij De Ronde van Vlaanderen. 26 keer werd deze iconische klim opgenomen in de Ronde en ook in de Omloop het Nieuwsblad werd de Valkenberg regelmatig beklommen. Hierdoor is deze helling een must voor elke wielrenner die de Vlaamse Ardennen wil veroveren.

7. Verrebeke 4, Brakel

Hoog boven de glooiende heuvels van Brakel staat Verrebeke 4, een magnifiek landhuis met een panoramisch groen uitzicht dat in 2021 door Axel Lenaerts verkocht werd. Hoewel dit pand momenteel niet te koop staat bij Axel Lenaerts, willen we je toch laten kennismaken met de pracht van deze 16e-eeuwse pastorijwoning. Ontdek de lichtrijke interieurs, hoogwaardige materialen en adembenemende tuin, een ware oase van rust en luxe. Een echte topreferentie in de Vlaamse Ardennen.

8. Hurdumont 5, Vloesberg

Wanneer we onze route verderzetten en Brakel achter ons laten komen we aan een prachtpand in Vloesberg. Hurdumont 5 werd vorig jaar verkocht door Axel Lenaerts vastgoedmakelaars. Dit pand met een charmante tuin, studio, mezzanine en aparte schuur werd vlot verkocht na een krachtige marketingcampagne met onder andere een klassevolle vastgoedvideo.

9. Blanc Scourchet 9C, Ellezelles

In Ellezelles fietsen we langs Blanc Scourchet 9C, een uiterst kwalitatieve nieuwbouwvilla die het toppunt van moderne luxe belichaamt. Deze recente woning, voorzien van high-end afwerking en duurzame materialen, biedt alle comfort voor een hedendaagse levensstijl. Met zijn gelijkvloerse indeling, zonnepanelen en prachtig aangelegde tuin is deze villa de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een harmonieus samenspel tussen comfort en natuur.

Blanc Scourchet | Axel Lenaerts
Louis Van Grootenbruelstraat 1 | Axel Lenaerts
Rue Caroline Provoyeur | Axel Lenaerts
Louis Van Grootenbruelstraat 2 | Axel Lenaerts

10. Côte de les Hauts/Mont Saint Laurent

Ontdek de uitdagende klim van de Mont Saint-Laurent! Deze prachtige, steile kasseistroken en een geleidelijke betonweg naar de top zijn een must voor wielrenners. Deze helling stond al op het programma van wielerwedstrijden zoals Dwars door Vlaanderen en Kuurne-Brussel-Kuurne. Volgens ex-renner Nico Mattan, de mooiste helling van de prachtige Pays Des Collines.

11. Rue Caroline Provoyeur 11, Frasnes-les-Anvaing

In Frasnes-les-Anvaing ligt Rue Caroline Provoyeur 11 op onze route, een tijdloze villa met panoramisch uitzicht en ongeëvenaarde klasse. Met zijn luxueuze inrichting, ruime interieurs en perfecte oriëntatie biedt deze woning een ideale uitvalsbasis in deze prachtige regio.

12. Louis Van Grootenbruelstraat 37, Ronse

We fietsen de stad in, hartje van Ronse. Hier ligt, in de Louis Van Grootenbruelstraat, een fantastisch gerenoveerde herenwoning met afzonderlijke woonunit. Met zijn speelse mix van moderne luxe en authentieke elementen biedt deze woning een unieke opportuniteit voor wie op zoek is naar een veelzijdige en karaktervolle leefomgeving. Ronse ontwikkelt zich de laatste jaren meer en meer tot een superhippe stad. In deze prachtwoning beleef je het vanop de eerste rij.

13. Oude Kruisberg

We beginnen aan het zwaarste gedeelte van onze tocht met enkele serieuze hellingen die mekaar opvolgen. We beginnen met de Oude Kruisberg. Een pracht van een kasseistrook die de Ronde Van Vlaanderen al meermaals in een beslissende plooi heeft gelegd. Vorig jaar nog, plaatste Mathieu Van Der Poel hier de demarrage waarmee hijzelf en toekomstig winnaar Tadej Pogacar wegreden van Wout Van Aert. Aan wielergeschiedenis geen gebrek!

14. Fiertelmeers naar de Hotondberg

Smeer je benen maar in voor de steilste beklimming op onze route en volgens Wielerkrant zelfs de steilste klim in heel Vlaanderen. Hoewel deze helling niet in de voorjaarsklassiekers is opgenomen vanwege een onverhard gedeelte, is het toch een favoriet onder wielerfanaten. Een must voor fietsers op zoek naar een uitdaging in de buurt van Ronse. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 12% en een maximum van 19,6% is deze beklimming een echte kuitenbijter. Dat wordt “stoempen”!

VDP2 | Axel Lenaerts
Bierweg | Axel Lenaerts
Aalststraat 1 | Axel Lenaerts
Eikelstraat Ronse | Axel Lenaerts

15. Eikelstraat 16, Ronse

Nood aan een pauze tijdens het veroveren van de Hotondberg? Pauzeer even in de Eikelstraat. Hier heeft Axel Lenaerts een instapklare woning te koop staan die rust en comfort biedt in een doodlopende straat, omgeven door groen. Met een dubbele inpandige garage en een ruime tuin zonder inkijk, is dit pand ideaal voor wie op zoek is naar een vredige thuis in de natuur.

16. Taaienberg

We fietsen verder en arriveren aan de Taaienberg, ook wel bekend als de Boonenberg van Maarkedal. Deze iconische klim, berucht om zijn kasseistroken en steile hellingen, is een favoriet onder wielrenners en was vaak het strijdtoneel van legendarische duels. Publiekslieveling Tom Boonen kende hier vele iconische momenten, op de top van de beklimming vind je een bronzen beeld van zijn benen terug. Sinds 1995 is de Taaienberg een beschermd monument.

17. Bierweg 4, Maarkedal

Uitblazend van de Taaienberg komen we aan Bierweg 4 in Maarkedal, een unieke landelijke woning met afzonderlijke woonunit en mogelijkheden voor vrije beroepen. Deze gerenoveerde hoeve straalt karakteristieke charme uit en is voorzien van hoogwaardige materialen. Met een prachtige tuin, poolhouse en mogelijkheid tot aankoop van een aangrenzende weide, biedt dit pand een idyllisch toevluchtsoord voor zijn toekomstige bewoners in het hart van de Vlaamse Ardennen.

18. Aalststraat 25, Oudenaarde

Bijna aan het einde van ons fietsavontuur passeren we de opvallende modernistische architectenvilla aan de Aalststraat 25 in Oudenaarde. Deze karaktervolle woning, ontworpen door architect Stefan Leyman, biedt niet alleen een stijlvolle leefomgeving, maar ook een schat aan mogelijkheden. Met vlotte verbindingen naar het stadscentrum en ruime, lichtrijke interieurs, is dit pand ideaal voor wie op zoek is naar een unieke woonst met veel potentieel.

Μµ | Axel Lenaerts

Uitrusten in centrum Oudenaarde

Na een dag vol uitdagende wielergeschiedenis, prachtige natuur en klassevol vastgoed keer je terug naar kantoor Axel Lenaerts in het centrum van Oudenaarde. Trek nog even het centrum van de stad in om te bekomen met een lekker hapje of drankje.

Routeyou ronde3 | Axel Lenaerts
Nieuwsbrief
Mis geen
vastgoednieuws.
Axel Lenaerts | Axel Lenaerts
VRAGEN?
Contacteer ons