De Vlaamse Ardennen en Pays des Collines. Prachtige regio’s voor wielerfans én huizenjagers

Lokale verankering
Whats App Image 2022 05 09 at 5 03 33 PM | Axel Lenaerts

Omloop Het Nieuwsblad trapt nieuw wielerseizoen op gang


Zaterdag is het zover, het wielerseizoen gaat weer van start met de Omloop Het Nieuwsblad. Zoals de traditie het wil, is de Omloop ook in 2023 de eerste WorldTourwedstrijd op Europese bodem. Het Kuipke in Gent maakt zich alvast klaar voor een wielerfeest van formaat terwijl menig wielerfan naar de Vlaamse Ardennen zal afzakken om de finale mee te maken. Na de Omloop kunnen we uitkijken naar nog een hele reeks wielerwedstrijden die de heuvelrijke Vlaamse Ardennen en Pays des Collines doorkruisen.

De Vlaamse Ardennen en Pays des Collines gaan hand in hand met de koers. Dat merk je ook aan de lokale bewoners, die wielrennen ademen, het zit mee in hun cultuur. Soms zegt een beeld meer dan duizend woorden: de foto’s van de Amerikaanse fotografe Ashley Gruber vatten het mooi samen.

Wie zich voor deze gelegenheden gezellig achter de TV nestelt zal niet alleen op sportief vlak vuurwerk te zien krijgen, maar zal ook kunnen genieten van talloze prachtige beelden van de heuvelrijke Vlaamse Ardennen en Pays des Collines. Wat maakt deze regio’s zo aantrekkelijk? Het glooiende landschap, de vele velden, de bosrijke natuur, de charmante steden en gezellige dorpjes? Het zijn al deze elementen die samen zorgen voor een schitterend geheel dat overloopt van charme.

Slager edit | Axel Lenaerts
"De Vlaamse Ardennen zijn het paradijs voor mensen die landelijk willen wonen."
AXEL LENAERTS Reportage 29 10 21 4 B1 A0903 ONBEWERKT | Axel Lenaerts
AXEL LENAERTS Reportage 29 10 21 4 B1 A0998 ONBEWERKT | Axel Lenaerts
AXEL LENAERTS Reportage 29 10 21 4 B1 A1025 ONBEWERKT | Axel Lenaerts

Paradijs voor landelijk wonen


Niet alleen voor wielerfans zijn deze regio's het paradijs op aarde. De streek zit sterk in de lift bij huizenjagers die vastgoed willen kopen of huren.

“Het vastgoed in Pays des Collines en de Vlaamse Ardennen is enorm populair.” Vertellen onze vastgoedmakelaars Valerie en Ingrid van kantoor Oudenaarde. “Een huis kopen in Oudenaarde, een hoeve huren in Maarkedal, een knappe villa te koop in Brakel of een charmant herenhuis in Ronse, het immolandschap beweegt tegenwoordig razendsnel.

De Vlaamse Ardennen zijn het nirwana voor mensen die landelijk willen wonen met een mooi uitzicht en een mooie tuin. Landelijke huizen vind je hier bij de vleet en prijs-kwaliteit zit de verhouding uitstekend. Zoek je vastgoed te koop of te huur? Dan kan je ook in steden zoals Oudenaarde en Ronse terecht voor mooie appartementen of (heren)huizen. De talrijke fietsroutes en wandeltochten die de hele streek doorkruisen zijn een extra troef voor de regio. Het spreekt dan ook voor zich dat het verkopen en verhuren van panden enorm vlot gaat.”

“Vlamingen vinden steeds meer en meer de weg naar de Pays des Collines”
AXEL LENAERTS Reportage 29 10 21 4 B1 A1190 WEB | Axel Lenaerts

Pays des Collines, een verborgen parel


“Pays des Collines zijn voor de meeste Vlamingen nog iets meer een verborgen parel.” Pikt Ingrid in op haar collega. “Ik las vorig jaar nog een artikel in Het Nieuwsblad dat de Pays des Collines nóg mooier zijn dan de Vlaamse Ardennen. Veel mensen die zoeken naar een mooi huis of een elegante villa stoppen hun zoektocht aan de taalgrens, terwijl de Pays des Collines landschappelijk één geheel vormt met de net noordelijker gelegen Vlaamse Ardennen. Langzaam maar zeker merken we toch dat ook Vlamingen steeds meer en meer de weg vinden naar Elzele, Celles, Vloesberg en Aat voor een huis of appartement te koop of te huur. Op zoek naar een mooie bouwgrond met fantastisch zicht? Hier ben je aan het juiste adres!

Zowel de Vlaamse Ardennen als de Pays des Collines zijn fantastische regio’s, niet alleen op gebied van natuur en charme maar ook op vlak van immo. Bekijk zeker ons ruim aanbod te koop en te huur in Oudenaarde, Ronse, Brakel, Maarkedal, Elzele, Celles, Aat, Vloesberg en nog veel meer! Contacteer gerust ook een van onze vastgoedspecialisten voor een gratis schatting.

Edit 11 artikel | Axel Lenaerts
Nieuwsbrief
Mis geen
vastgoednieuws.
Axel Lenaerts | Axel Lenaerts
VRAGEN?
Contacteer ons