Bevallige vroedvrouwenpraktijk

Verhalen van onze klanten

Een modern gelijkvloersappartement in het hart van de stad dat de verwachtingen op elk vlak inlost en zo een vruchtbare omgeving vormt voor 5 gepassioneerde vroedvrouwen.

“We sprongen een gat in de lucht toen we met z’n vijven het kantoor van Axel Lenaerts buiten stapten na het ondertekenen van het contract. Ik herinner me nog de lach van Frederik en zijn collega’s toen ze door het raam onze vreugdetaferelen waarnamen. Vijf vrouwen die elkaar in de armen springen, die bijna staan te dansen van contentement. Dat moet nogal een zicht geweest zijn.”

Hilde De Grave glimlacht als ze terugdenkt aan het moment dat de lange zoektocht naar een nieuw pand voor haar vroedvrouwenpraktijk Vita Nova eindelijk van de baan was. Sinds december 2017 huist ze samen met haar 4 collega’s in een gelijkvloers appartement van een prachtig vormgegeven gebouw. “De verhuis was een noodzakelijke stap in onze groei en met het oog op meer zichtbaarheid”, zegt Hilde. “Ons vorige pand was hopeloos verouderd. Maar iets nieuws vinden bleek een helse zoektocht. Tot we bij Axel Lenaerts langsgingen.”

Serieuze bevalling

De zoektocht naar dat nieuwe pand had heel wat voeten in de aarde. Verschillende makelaars passeerden de revue in de zoektocht naar een huurpand dat volledig afgestemd was op de behoeftes van Hilde en haar collega’s. Hilde: “Het eindresultaat is fantastisch. We zijn enorm tevreden dat we zo’n pand kunnen huren. Maar het is geen evidentie geweest. Pas nadat we bij Axel Lenaerts aanklopten is de bal echt aan het rollen gegaan. We wilden een goed bereikbaar pand met een jeugdige, moderne uitstraling. Met veel licht ook. Onze praktijk groeit en dus wilden we ook fysiek meegroeien, maar een verhuis kon alleen gebeuren als we helemaal overtuigd waren.”

Op een bepaald moment, enkele jaren geleden, was een deal bijna rond. Enkel de prijs van de woning waaraan Axel Lenaerts en een ander immokantoor verbonden was, vormde nog een struikelblok. “Een heel mooi gebouw, maar te duur. Dus zijn we gaan onderhandelen, met de concullega’s van Axel Lenaerts. Tot het betreffende immokantoor alle contact verbrak. Zomaar, ineens. Op dat moment is Axel Lenaerts tussengekomen om te bemiddelen”, vertelt Hilde. “Frederik toonde wat het kantoor over heeft voor zijn klanten of klanten in spe. Enige tijd later zijn zij ook met de optie van het huidige pand gekomen. Een schot in de roos. Het gebouw is eigendom van een architect en via Axel Lenaerts hadden we daar een heel vlot contact mee. Samen konden we zelfs nog enkele aanpassingen doen, zodat alle ruimtes van de praktijk nu nog beter aan onze behoeftes voldoen.”

Vroedvrouwen DSC 4798 | Axel Lenaerts
Baken van licht en ruimte

Het pand is opvallend open. Overal stroomt het licht gul naar binnen. Achteraan is een binnentuin waar de dames bij mooi weer kunnen buiten zitten. Als je binnenkomt, heb je meteen rechts de consultatieruimte. Loop je door, dan ontvouwt zich een grote wachtzaal waar plaats is om te eten samen met collega’s of om te vergaderen. Daar is ook ruimte voor groepssessies. “Qua aankleding moet er nog het een en ander gebeuren, maar dat kan allemaal op termijn”, vertelt Hilde. “Nu zijn we vooral tevreden dat we eindelijk de ruimte hebben om ons werk op een nog efficiëntere manier te regelen. Er is een keukentje aanwezig, in de zogezegde woonkamer kunnen we allerlei activiteiten en sessies organiseren. Dit pand tilt ons werk mee naar een hoger niveau omdat het zoveel mogelijkheden biedt.”

Openheid in communicatie

Communicatie is een van de grote troeven van Axel Lenaerts. “Het contract hebben we samen tot in de puntjes overlopen. Dat is op zich logisch, maar de nauwkeurigheid waarmee alles gebeurde vond ik toch opmerkelijk”, vertelt Hilde. “De openheid en menselijke manier van omgang met ons als klant viel mij op. Ook nadat het contract getekend was. Enkele weken na de overeenkomst kreeg ik plots een telefoontje om te vragen of alles in orde was en hoe het ging. Wij houden alle 5 een heel warm gevoel over aan deze samenwerking. De hulpvaardigheid van Axel Lenaerts was op elk moment ontwapenend. Ze nemen echt de tijd om de ideale match te vinden tussen eigenaar, huurder en huurpand.”

“Ons vorige pand was hopeloos verouderd. Maar iets nieuws vinden bleek toch niet zo evident. Tot we bij Axel Lenaerts langsgingen.”

“Het contract overliepen we samen tot in de puntjes. Dat is op zich logisch, maar de nauwkeurigheid waarmee alles gebeurde vond ik toch opmerkelijk”.

Nieuwsbrief
Mis geen
vastgoednieuws.
Axel Lenaerts | Axel Lenaerts
VRAGEN?
Contacteer ons