Huisdokters

Verhalen van onze klanten
Huisdokters DSC 8879 | Axel Lenaerts

Een oud bankkantoor in Sint-Amandsberg omgetoverd tot huisartsenpraktijk met Scandinavische toetsen. Beheerd door vader en dochter.

“Waarom bouwen we de praktijk niet samen verder uit en laten we ons op termijn niet omringen door andere dokters of zorgverleners?” Al tijdens haar stage zag Delphine Guenter de huisartsenpraktijk van vader Frank groots en ambitieus. Jeugdig enthousiasme? Of gewoon gezonde realiteitszin? Want met meerdere artsen onder een dak wordt de continuïteit van de zorgverstrekking verhoogd. “Groepspraktijken worden meer de regel dan de uitzondering”, vertelt Delphine. “Het komt steeds vaker voor dat wij een beroep moeten doen op paramedici zoals diëtisten en psychologen. Zulke profielen in huis hebben, maakt het werk als dokter gemakkelijker, efficiënter en aangenamer.”

Frank Guenter bevestigde het idee van zijn dochter. Omdat zijn praktijk niet groot genoeg was voor een uitbreiding, gingen hij en Delphine samen op zoek naar een nieuw pand. In Sint-Amandsberg viel hun oog al snel op een oud bankgebouw.

Vijfde aankoop via Axel Lenaerts

“Oud is niet eens het juiste woord, het pand was een ruïne”, glimlacht Frank. “Maar wel een met veel mogelijkheden. Met 420 m² was er ruimte te over en was er een grote parking achteraan het gebouw. Aangezien Axel Lenaerts het gebouw verkocht, had ik er ook meteen een goed gevoel bij. Ik ken het vastgoedkantoor al een tijdje. Zowel mijn vader als zijn twee broers kochten al via hen. Zelf heb ik ook via hen een appartement gekocht.”

De verkoop ging snel. Vervolgens werd het bankkantoor in minder dan een jaar tijd omgetoverd tot een volwaardige huisartsenpraktijk. “We hebben het hele gebouw gestript om een elegante werkomgeving te creëren”, zegt Delphine. “Mijn moeder is architecte. Vormgeving en design kregen we met de paplepel mee. Ze bedacht het concept niet zelf, maar raadde ons ons het architectenbureau a154 aan. Een bureau met fantastische ideeën. Het resultaat is dan ook iets wat je zelden ziet in een dokterspraktijk.”

Home1 a0e42a92 | Axel Lenaerts
Oude structuren verweven met nieuwe architectuur

Het schrijnwerk vooraan bekleedt de hele gevel en werd zwart gelakt. Vanaf de entree kijkt u als het ware door het gebouw heen. Op dezelfde as bevindt zich een open wachtruimte met aansluitend het secretariaat en de balie. Elk detail telt. Zelfs de dag- en weekbladen die u in de wachtruimte vindt, worden keurig uitgestald tegen de muur. Opvallend is de bestaande betonnen structuur die contrasteert met het warme karakter van de houten wanden, bekleed met multiplex van Poolse den. Die wanden creëren een onderscheid tussen de openbare en de private delen.

Loop je door tot achteraan, dan vindt u een open gebied met toegang tot drie consultatieruimtes. Op dat centrale punt stroomt het licht gul binnen via een koepel en een zijdelingse raampartij. Vandaar vertrekt ook de trap naar de ondergrondse kabinetten. “Beneden bevond zich vroeger de bankkluis”, zegt Delphine. “Nu wordt de ruimte gebruikt als opslagruimte, vergaderzaal en keuken. Later zal hier ook een doucheruimte komen. Ik houd ervan om tijdens de middagpauze te gaan lopen. Zo laat ik werk en hobby perfect met elkaar rijmen.”

“Als we al die mogelijkheden hier op een rijtje zetten, beseffen we goed dat we een gouden aankoop deden”, vult Frank aan. “De kracht van Axel Lenaerts is dat ze zulke panden vinden door hun kwaliteitsfilter. Ja, er was werk aan de winkel, maar kijk eens het resultaat. We mogen terecht fier zijn.”

“Als we al die mogelijkheden hier op een rijtje zetten, beseffen we goed dat we een gouden aankoop deden. De kracht van Axel Lenaerts is dat ze zulke panden vinden door hun kwaliteitsfilter.”

“Aangezien Axel Lenaerts het gebouw verkocht, hadden we er meteen een goed gevoel bij.”

Nieuwsbrief
Mis geen
vastgoednieuws.
Axel Lenaerts | Axel Lenaerts
VRAGEN?
Contacteer ons