Het ontstaan van restaurant Lys d’Or

Verhalen van onze klanten

Sinds november 2019 is het herenhuis langs de Charles de Kerchovelaan 81 opnieuw een restaurant. In dit pand — vroeger nog bekend onder de naam “Grade” — verwent chef Ignace Wattenberge zijn gasten met een Frans-Belgische belevingskeuken. Met zijn gloednieuwe zaak kon Ignace zijn droom waarmaken. “Het was een lang proces”, aldus Ignace. “Met de steun van de juiste mensen op de juiste plaats is het gelukt.”

De sprong wagen

Ignace Wattenberge deed zijn ervaring op in enkele gerenommeerde zaken. Zo stond hij naast Gert De Mangeleer bij Danny Horseele in de keuken van ‘t Molentje** in Zeebrugge en leerde hij de provinciaalse smaken kennen in Wout Bru’s voormalig 2-sterren restaurant in Eygalières.

In 2018 won Ignace zijn eerste grote prijs, namelijk Eerste Kok van België. Met de steun van zijn toenmalige werkgever Lode de Roover van Fleur de Lin in Zele zag Ignace dit succes als signaal voor een mogelijke stap naar zijn eigen restaurant. “Ik kende Ignace goed en wist dat hij heel ambitieus was”, zegt Axel Lenaerts. “Toen het pand beschikbaar kwam in ons aanbod, dacht ik meteen aan hem. Ignace en zijn vrouw, Sarah Verschaffel, waren meteen onder de indruk en zagen het plan zitten.”

Een complementair team

Axel Lenaerts zette mee de schouders onder dit project om er een topzaak van te maken. “Met de juiste connecties vormden we snel een complementair team rond Ignace”, vertelt Axel. Samen met Robert Verheyden (zaakvoerder bij Affirmo-Van Dessel, verzekeringsmakelaars) hielp Axel vooral met de opstart van de zaak. “Wij weten beiden wat er komt kijken bij het starten van een nieuwe onderneming. Ons doel was dan ook om Ignace hierin zoveel mogelijk te begeleiden.”

“Een bijzondere dank komt bovendien postuum toe aan Bart Alliet, voor wie financiële spreadsheets geen geheim kenden. Hij heeft de opening niet mogen meemaken door een plots overlijden, maar we blijven hem dankbaar dat we konden voortbouwen op zijn werk”, vertelt Ignace.

Daarnaast moest ook het esthetische plaatje kloppen. Hiervoor werden kunstenaar Conny Roels en creatieveling Guy Roels ingeschakeld. “Zij hielpen met de artistieke uitbouw van ons concept”, aldus Ignace Wattenberge. “Het kunstzinnige karakter van Lys d’Or is te danken aan hun werken die schitteren in het interieur, ontworpen door architectenbureau Desbeaux uit Mechelen.”

Lysd Orlr 19 | Axel Lenaerts
Focus op beleving

Ignace had altijd al de visie om de klassieke restaurantcultuur van de jaren 50 en 60 opnieuw naar Vlaanderen te brengen, op een moderne manier. Het concept van Lys d’Or lag dan ook snel vast. Een Belgisch-Franse à la carte keuken met de focus op beleving. “Zaalbereidingen vind ik top”, aldus Ignace. “Zo kloppen we de sabayon aan tafel of wordt kaas gekozen van de traditionele chariot op wieltjes.”

In combinatie met het kunstzinnige interieur geniet de klant in restaurant Lys d’Or van een unieke ervaring. “We zijn heel blij dat we Ignace konden helpen met het realiseren van zijn droom”, besluit Axel Lenaerts. “Dat is uiteindelijk waarom wij er zijn: om de dromen van onze klanten te vervullen.”

Wilt u zelf proeven van dit nieuw restaurantconcept? Reserveer uw tafeltje via lysdor.be.

“Ik kende Ignace goed en wist dat hij heel ambitieus was. Toen het pand beschikbaar kwam in ons aanbod, dacht ik meteen aan hem. Het was een schot in de roos.”

- Axel Lenaerts

“Zaalbereidingen vind ik top. Zo kloppen we de sabayon aan tafel of wordt kaas gekozen van de chariot op wieltjes. Dat is traditie."

- Ignace Wattenberge


Nieuwsbrief
Mis geen
vastgoednieuws.
Axel Lenaerts | Axel Lenaerts
VRAGEN?
Contacteer ons