Een leerrijke duik in de vastgoedwereld: Axel Lenaerts geeft gastcollege bij HoGent

Lokale verankering
Lezing Ho Gent 26 | Axel Lenaerts
Lezing Ho Gent 1 | Axel Lenaerts

Partnerschap tussen Axel Lenaerts en HoGent

Axel Lenaerts en HoGent vormen al jaren een hechte samenwerking, waarbij we studenten een unieke inkijk geven in de dynamische vastgoedmarkt van Gent en ruime omgeving (Destelbergen, De Pinte, Sint-Martens-Latem,...). Als gerenommeerde vastgoedspeler en gewaardeerde stageplaats voor vele laatstejaars, bieden we studenten de kans om hun theoretische kennis in de praktijk te brengen en te groeien als toekomstige vastgoedprofessionals.

Binnen deze vruchtbare samenwerking organiseren we regelmatig gastcolleges om studenten te inspireren en te informeren zodat ze helemaal klaar zijn om in de immosector aan het werk te gaan.

Lezing Ho Gent 5 | Axel Lenaerts

Verkenning van het vastgoedverkoopproces

Afgelopen donderdag was het weer zover: Axel Lenaerts presenteerde bij HoGent een boeiend gastcollege. Pieterjan, zaakvoerder van ons kantoor in Destelbergen, nam de studenten mee op een reis door het verkoopproces van vastgoed.

Er werd van A tot Z overlopen hoe Axel Lenaerts te werk gaat bij het verkopen van een huis of appartement. Van waardebepaling/schatting tot het ondertekenen van de verkoopovereenkomst en alles daartussen, zoals het begeleiden van bezoeken en het uitbrengen van een geldig bod.

Lezing Ho Gent 9 | Axel Lenaerts

Elke verkoop een eigen marketingstrategie

Pieter, onze marketing- en communicatieverantwoordelijke, vertelde dan weer over de marketing die Axel Lenaerts inzet bij het verkopen van vastgoed. Onder andere de cruciale rol van kwalitatieve foto's bij het aantrekken van potentiële kopers en het creëren van een positieve eerste indruk. Daarnaast besprak hij ook de wetgeving rond adverteren op sociale media en hoe vastgoedprofessionals deze regels moeten naleven om ethisch en wettelijk verantwoord te adverteren. Tenslotte werd er gesproken over het inzetten van de juiste marketingkanalen voor bepaalde panden. Elke verkoop vraagt een eigen marketingplan.

Stage bij Axel Lenaerts: Een Leuke en Leerrijke Ervaring

Achteraf was er ruimte voor vragen, de Gentse studenten zijn volop bezig met het kiezen van een stageplaats dus kwam dit uiteraard ook ter sprake. Wie stage doet bij Axel Lenaerts loopt eerst mee met onze medewerkers en leert gaandeweg de kneepjes van het vak. Tegen dat de stage op zijn einde loopt draait de stagiair mee als een volwaardige medewerker en zijn de fundamenten van een goed netwerk in de vastgoedwereld gelegd. De hippe kantoren en leuke teambuildings klonken de ijverige studenten als muziek in de oren.

Kortom, een stage bij Axel Lenaerts biedt niet alleen een leerrijke ervaring, maar ook een fantastische kans om jezelf te ontwikkelen en te groeien in de intrigerende wereld van vastgoed en immo. Met een combinatie van professionele begeleiding, praktijkervaring en een inspirerende werkomgeving leg je de fundamenten voor een bloeiende carrière in de vastgoedsector.

Lezing Ho Gent 34 | Axel Lenaerts
Nieuwsbrief
Mis geen
vastgoednieuws.
Axel Lenaerts | Axel Lenaerts
VRAGEN?
Contacteer ons