5 tips om gekozen te worden als huurder

Over vastgoed

Je ideale huurwoning gevonden? Proficiat, de eerste stap is gezet! Tijd om je kandidaat te stellen. Hoe doe je dit en wat moet je doen om je kansen te optimaliseren om gekozen te worden door de verhuurder? Wij als Premium vastgoedpartner geven je 5 belangrijke tips.

AXEL LENAERTS 110621 161 A5394 | Axel Lenaerts
1. Maak een volledig huurprofiel aan

Bij het invullen van je huurprofiel bij onze partner mijnhuurprofiel.be, is het essentieel om zo veel mogelijk relevante gegevens te verstrekken. Denk aan je reden voor verhuizing, contactgegevens, een kopie van je identiteitskaart, inkomens- en loonfiches, informatie over huisdieren en contactgegevens van je huidige huisbaas. Dit zorgt voor een grondig beeld van jou als potentiële huurder. Een totaalbeeld van een kandidaat huurder verkleind de onzekerheid bij de verhuurder en verhogen dus de kansen op een match.

0011 DSCF1935 Melvinkobe Photography | Axel Lenaerts
2. Wees Eerlijk en Transparant

Eerlijk duurt het langst, ook bij het huren van een huis of appartement. Verstrek altijd nauwkeurige informatie en vermijd het achterhouden van belangrijke gegevens. Mocht blijken dat je valse informatie hebt verstrekt, dan kan dit leiden tot problemen tijdens het huurproces. Bovendien kan het je reputatie als betrouwbare huurder schaden. Samengevat, informatie achterhouden of valse informatie aanleveren is een no-go.

20367 A | Axel Lenaerts
3. Presenteer jezelf Positief:

Hoewel objectieve criteria de doorslag geven, kan een positieve indruk ook invloed hebben op de uiteindelijke beslissing van de verhuurder. Zorg dat je goed bereikbaar bent, kom op tijd voor afspraken en wees vriendelijk. Op die manier heb je onbewust een streepje voor.

4. Houd Rekening met de Woning en Verhuurder

Elke woning is uniek en elke verhuurder heeft specifieke verwachtingen. Wees je bewust van de kenmerken van de woning waarop je solliciteert en probeer je profiel af te stemmen op wat de verhuurder zoekt. Een heel groot gezin in een heel klein appartement is misschien geen ideale match, dus overweeg de praktische aspecten en de vereisten van de verhuurder. Een goede motivatie/reden tot verhuis komt je kandidatuur altijd ten goede.

AXEL LENAERTS Reportage 29 10 21 4 B1 A8975 WEB kopie | Axel Lenaerts
5. Financiële Verantwoordelijkheid

Financiële stabiliteit en betrouwbaarheid zijn cruciaal bij het huren van een woning. Als algemene richtlijn adviseren we vaak een verhouding van 1/3 tussen het huurinkomen en de maandelijkse huurkosten. Een actuele loonfiche in verhouding met de huurprijs van de woning waarvoor je kandidaat bent is dé manier om vertrouwen te wekken bij mensen die hun woning verhuren.

Jouw droomwoning te huur nog niet gevonden? Bekijk dan zeker ons aanbod te huur of schrijf je in via ons handig formulier om op de hoogte te blijven. Heb je zelf een huis, villa, appartement of ander type vastgoed dat je te huur wil aanbieden? Dan zijn we bij Axel Lenaerts graag jouw premium verhuurpartner. Contacteer ons voor een eerste gesprek!

Verkoop
Professioneel advies
bij de verkoop
van je woning?
Wij staan klaar
Nieuwsbrief
Mis geen
vastgoednieuws.
Axel Lenaerts | Axel Lenaerts
VRAGEN?
Contacteer ons