Interview met Frederik Vanhaevermaet
Axel Lenaerts verhuist naar een nieuw pand in Sint-Niklaas
Op 2 mei 2017 verhuist Axel Lenaerts makelaars naar een nieuw kantoor in Sint-Niklaas: modern ingericht, efficiënt ingedeeld, toegankelijk van toon en dus alweer een stap vooruit om je vol enthousiasme te helpen.
“Je huwelijkt mensen en gebouwen uit aan elkaar. Alles moet kloppen, zo niet doe je je werk gewoon niet goed. Die visie wilden wij ook weerspiegeld zien in onze eigen kantoorruimte.”

Nieuwe gebouwen zijn fantastisch. Maar ze dragen geen verhaal met zich mee. Dan heeft een gebouw met een verleden net iets meer te vertellen. Geen nieuwbouw dus voor Axel Lenaerts makelaars toen we beslisten om onze vestiging in Sint-Niklaas te verhuizen. Frederik Vanhaevermaet runt er sinds 2013 het kantoor. En dat doet hij met succes. Heel wat mensen in het Waasland zien de waarde in van een vastgoedmakelaar. “Vastgoed draait om veel meer dan het louter uitvoeren van transacties. Aan dat idee houden wij met Axel Lenaerts makelaars heel erg vast,” vertelt Frederik. “Je huwelijkt mensen en gebouwen uit aan elkaar. Alles moet kloppen, zo niet doe je je werk gewoon niet goed. Die visie wilden wij ook weerspiegeld zien in onze eigen kantoorruimte.” Frederik koos voor een pand met een ziel. En een familiaal tintje.

Herenhuis van grootvader

Frederik kocht een oud herenhuis op de Parklaan in Sint-Niklaas, op een steenworp van het oude kantoor. Een huis met betekenis, want het was jarenlang eigendom van zijn grootvader. Die werkte er in de jaren vijftig als kinesist.

Frederik: “De ruimte waarin je mensen ontvangt maakt deel uit van de beleving die je in je service legt. Het zegt iets over je als bedrijf. Tegenwoordig moet alles nieuw, strak en afgemeten zijn, maar een nieuwbouw is vaak zielloos. Ik praat enigszins tegen mijn eigen sector in nu, maar ik wilde iets met geschiedenis. Een oud gebouw kan je in ere herstellen door het een nieuw leven te schenken. Het herenhuis op de Parklaan heeft een emotionele waarde voor mij. Er schuilt een stukje familiegeschiedenis achter. En mijn zus, die interieurarchitecte is, bedacht het interieurconcept. Op die manier wordt het natuurlijk een heel mooi verhaal. We kozen voor een moderne look die warmte uitstraalt door de keuze voor veel natuurlijke materialen zoals gerecupereerd hout.”

We zijn erin geslaagd een stempel te drukken op de regio en daar ben ik als geboren en getogen Sint-Niklazenaar fier op.

Zelf van Sint-Niklaas

Frederik is zelf afkomstig uit Sint-Niklaas. Hij studeerde in Gent, alvorens hij bij Axel Lenaerts makelaars stage liep en erkend werd als makelaar. “In 2013 richtte ik Axel Lenaerts makelaars Waasland op in Sint-Niklaas. De huidige kantoren bleken al snel te klein door de groei van het aantal medewerkers. We zijn erin geslaagd een stempel te drukken op de regio en daar ben ik als geboren en getogen Sint-Niklazenaar fier op. Die lokale verankering werkt. Met het nieuwe kantoor breiden we de mogelijkheden om mensen efficiënt te helpen nog uit.”