Wat doet een makelaar?

Wat doet een makelaar nu eigenlijk, naast het verkopen van uw woning? Een makelaar help je bij het volledige verkoop of aankoop traject van een vastgoed. Indien het gaat over het verkoop van een woning zal de makelaar een schatting maken van de woning, advertenties maken over het pand, de bezoeken organiseren, de onderhandelingen voeren en de overeenkomst voorbereiden en afsluiten.

Schatting van uw woningwoning schatten

Wat is nu een realistische prijs voor jouw woning? Vraag het aan onze makelaars, zij schatten uw woning.

Wij bereiden jouw dossier voor tot in de puntjes en zorgen ervoor dat jouw woning op de beste manier aan de potentiƫle kandidaten wordt voorgesteld.

Onze makelaars hanteren verschillende methodes om uw woning te schatten, afhankelijk van jouw type woning. Door hun expertise en specialisatie bepalen zij zo steeds een correcte en eerlijke waarde.

Adverteren van het pand

Onze makelaars helpen jou bij het verkoop- of verhuurklaar maken van de woning, maken voor jou een online beeldreportage en stellen een doordacht publiciteitsplan op. Denk maar aan vastgoedstyling, professionele interieurfotografie en virtuele tours. Zo brengen wij jouw pand optimaal in beeld bij huurders of kopers.

Bezichtiging woning makelaar

Organiseren van bezichtigingen

Zodra we potentiƫle kopers of huurders hebben gevonden voor jouw pand, organiseren wij in samenspraak met jou bezoeken of opendeurdagen. Onze makelaars zijn telkens aanwezig bij de bezoeken om zo de correcte informatie te verschaffen aan de kandidaten.

 

Voeren van de onderhandelingen

Je laat de onderhandelingen best over aan een professional. Onderhandelen is een vak apart. Er komen veel regels en technieken bij kijken die onze makelaars stuk voor stuk onder de knie hebben. Zij voelen aan hoever ze kunnen gaan en wat ze kunnen bereiken, teneinde beide partijen maximaal tevreden te stellen.

Overeenkomst voorbereiden en afsluiten

Wij zorgen voor een contract op maat, zonder addertjes onder het gras. Zo weet je perfect waar je voor tekent. Bovendien kan je bij Axel Lenaerts makelaars heel het traject online meevolgen via jouw persoonlijke login. Zo ben je altijd en overal op de hoogte!

Indien je nog vragen hebt over ‘wat doet een makelaar?’ aarzel niet om contact op te nemen. Wij helpen je graag.