Al jouw vragen beantwoord over makelaars

Heel veel mensen willen een woning kopen of verkopen. Dit is een heel moeilijke beslissing die heel serieus moet genomen worden. Bij het verkoopproces van een vastgoed wordt er vaak beroep gedaan op een vastgoedmakelaar. In dit artikel proberen we alle vragen te beantwoorden over makelaars. Neem je tijd om dit artikel te lezen en indien je nog vragen hebt aarzel niet om ze te stellen.

Wat is een makelaar?

Een vastgoedmakelaar is een tussenpersoon die voor zijn opdrachtgever op zoek gaat naar een geschikte koper of huurder. Hij zoekt het ideale evenwicht tussen vraag en aanbod op de vastgoedmarkt, om zo de juiste persoon aan het juiste vastgoed te kunnen koppelen.

Lees meer

Wat doet een makelaar?

Wat doet een makelaar nu eigenlijk, naast het verkopen van uw woning? Een makelaar help je bij het volledige verkoop of aankoop traject van een vastgoed. Indien het gaat over het verkoop van een woning zal de makelaar een schatting maken van de woning, advertenties maken over het pand, de bezoeken organiseren, de onderhandelingen voeren en de overeenkomst voorbereiden en afsluiten.

Lees meer 

Waarom met een makelaar verkopen?vragen makelaar 1

Omdat je niet elke dag een pand te koop stelt, en je dus graag beroep doet op de ervaring van professionals. En omdat jouw woning verkopen eenvoudigweg belangrijk is. Verkopen via Axel Lenaerts makelaars is tekenen voor eenvoud, eerlijke en open communicatie, en professionalisme dat van zich af bijt.

Axel Lenaerts stelde een ijzersterk team van erkende vastgoedmakelaars samen. Met de nodige administratieve en juridische kennis en ondersteuning staan zij elke dag klaar om voor jouw dromen en behoeftes te vechten.

Lees meer

Hoe kies ik mijn makelaar?

Je moet informatie verzamelen over de verschillende vastgoedmakelaars met wie je wilt werken. Beantwoord onderstaande vragen:

  • Is jouw makelaar bekend in de regio?
  • Wat denken andere mensen over jouw makelaar? Bekijk de website en reviews op Facebook en Google.
  • In welke prijssegment is jouw makelaar actief?
  • Heb je een goede klik met jouw makelaar?
  • Welke extra diensten biedt jouw makelaar?

Lees meer

Wat kost een makelaar?

Dit kan een vaste of variabele vergoeding zijn. Een vaste vergoeding is eenvoudigweg een vooraf afgesproken vast bedrag (Bv. 1 maand huur). Een variabele vergoeding is afhankelijk van de uiteindelijke verkoop Рof huurprijs. Bij een verkoopopdracht liggen de tarieven tussen de 3,025 à 4,84 % van de verkoopprijs (inclusief btw), afhankelijk van de opdracht.

Lees meer

Wanneer heeft een makelaar recht op commmissie?

Wanneer de makelaar erin slaagt om de woning effectief te verkopen of verhuren aan de afgesproken prijs, heeft hij recht op de afgesproken commissie. Zelfs indien de akte niet kan worden verleden door een fout van de verkoper heeft de makelaar recht op zijn ereloon.

Lees meer

Waarom een exclusieve verkoopopdracht toevertrouwen aan een vastgoedmkakelaar?

Heel wat makelaars vragen exclusiviteit. Dit wil zeggen dat je enkel op hen beroep doet voor het verkopen of verhuren van jouw woning. Zie dit echter niet als een nadeel. Jouw vastgoedmakelaar zal zich 100% engageren en zal er alles aan doen om een goede samenwerking met jou te garanderen.

Lees meer