Uw vastgoedmakelaar draagt steentje bij aan de natuur
Sinds begin 2014 steunt Axel Lenaerts makelaars Natuurpunt. Wij schonken intussen reeds 2210m² bomen. Eind februari staken we ook de handen uit de mouwen. We trokken naar Drongen en gingen er zelf de aangekochte bomen planten.

Dat de natuur kwetsbaar is, hoeft geen betoog. Dat het leuker leven is met voldoende groen om je heen ook niet. Eén en één maakt twee, en dus zaten we met Axel Lenaerts makelaars eind 2013 samen aan tafel. ‘We steunen regelmatig goede doelen, maar hoe kunnen we iets doen dat een permanente bijdrage levert aan onze leefomgeving?’ vroegen we ons af. We zijn zelf bezig met gronden, huisvesting en wonen. Er mag best wat meer groen zijn. Het milieu is van vitaal belang. Daarom gingen we begin 2014 in zee met Natuurpunt.

“Duurzaamheid mag geen leeg begrip zijn. We doen er alles aan om de uitstoot te verminderen, om met minder milieubelastende materialen te werken én we steunen Natuurpunt. Omdat elk beetje een verschil maakt.”

Inzetten op duurzaamheid

Als bedrijf heb je ergens een voorbeeldfunctie. In het huidige klimaat mag duurzaamheid geen leeg begrip zijn. Als makelaar zijn we veel op de baan. Dus toegegeven, ook wij dragen bij aan de CO2-uitstoot. Daarom kiezen we om zoveel mogelijk kleine verplaatsingen met de fiets te doen. Ons drukwerk gebeurt op gerecycleerd papier met milieuvriendelijke inkten. Via onze link met Natuurpunt doen we er nog een schepje bovenop. Natuurpunt zorgt voor de aankoop, het beheer en de openstelling van kwetsbare natuurgebieden. Voor elke verkoop van een vastgoed schenkt Axel Lenaerts makelaars een bedrag aan Natuurpunt. Met dat bedrag kan Natuurpunt gronden kopen, vergunningen aanvragen, plantgaten maken en bosgoed aankopen.

“Actief betrokken zijn bij een initiatief betekent ook daadwerkelijk iets doen. Dus trokken we met alle collega’s naar de Assels nabij Gent om er zelf de bomen te planten.”

Zelf aan het planten

In Vlaanderen vermindert zowel de oppervlakte als de kwaliteit van de bossen. Het milieu een hand toesteken is dus nodig. Eind februari namen we die gedachte ook letterlijk. Want wat gebeurt er precies met onze gift? Dat wilden we ook met eigen ogen vaststellen. Tijd voor actie dus. Laarzen en spade in de aanslag trokken we met de collega’s en Natuurpunt naar Drongen nabij Gent. Daar plantten we zelf bomen op een stuk grond dat de onafhankelijke vrijwilligersorganisatie recent had aangekocht. Inmiddels staat de teller van Axel Lenaerts makelaars op zo’n 2210 m². Een mooi begin, maar lang geen eindpunt.