Bevallige vroedvrouwenpraktijk
Een modern gelijkvloersappartement in het hart van de stad dat de verwachtingen op elk vlak inlost en zo een vruchtbare omgeving vormt voor vijf gepassioneerde vroedvrouwen.

“Een gat in de lucht sprongen we toen we met z’n vijven het kantoor van Axel Lenaerts makelaars naar buiten stapten na het ondertekenen van het contract. Ik herinner mij nog de lach van Frederik en zijn collega’s toen ze door het raam onze vreugdetaferelen waarnamen. Vijf vrouwen die elkaar in de armen springen. Die bijna staan te dansen van contentement. Het moet nogal een zicht geweest zijn.” Hilde De Grave glimlacht heimelijk als ze terugdenkt aan het moment dat de lange zoektocht naar een nieuw pand voor haar vroedvrouwenpraktijk Vita Nova eindelijk van de baan was. Sinds december 2017 huist ze samen met haar vier collega’s in een gelijkvloers appartement van een prachtig vormgegeven gebouw. “De verhuis was een noodzakelijke stap in functie van onze groei en met het oog op meer zichtbaarheid”, geeft Hilde aan. “Ons vorige pand was hopeloos verouderd. Maar iets nieuws vinden bleek toch niet zo evident. Tot we bij Axel Lenaerts makelaars langsgingen.”

“Ons vorige pand was hopeloos verouderd. Maar iets nieuws vinden bleek toch niet zo evident. Tot we bij Axel Lenaerts makelaars langsgingen.”

Serieuze bevalling

De zoektocht naar dat nieuwe pand had heel wat voeten in de aarde. Verschillende makelaars passeerden vóór Hilde en co een huurpand vonden dat helemaal afgestemd was op hun behoeftes. Hilde: “Het eindresultaat van die helse zoektocht is fantastisch. We zijn enorm tevreden dat we een dergelijk pand kunnen huren. Maar het is geen evidentie geweest. Pas nadat we bij Axel Lenaerts makelaars aanklopten is de bal echt aan het rollen gegaan. We wilden een pand dat goed bereikbaar is met een jeugdige, moderne uitstraling. Met veel licht ook. Onze praktijk groeit, we wilden ook fysiek meegroeien, maar een verhuis kon alleen gebeuren als we helemaal overtuigd waren.”

Op een bepaald moment, enkele jaren geleden, was een deal bijna rond. Enkel de prijs van de woning waaraan Axel Lenaerts makelaars en een ander IMMO-kantoor verbonden was, vormde nog een struikelblok. “Een heel mooi gebouw, maar te duur. Dus zijn we gaan onderhandelen, met de conculega’s van Axel Lenaerts makelaars. Tot het betreffende IMMO-kantoor alle contact verbrak. Zomaar, ineens. Op dat moment is Axel Lenaerts makelaars tussengekomen om te bemiddelen. Daar hebben Frederik en Bram getoond wat het kantoor over heeft voor zijn klanten of klanten in spe. Enige tijd later zijn zij ook met de optie van het huidige pand gekomen: het bleek een schot in de roos. Het gebouw is eigendom van een architect en via Axel Lenaerts makelaars hadden we daar een heel vlot contact mee. Samen konden we zelfs nog enkele aanpassingen doen, zodat alle ruimtes van de praktijk nu nog beter aan onze behoeftes voldoen.”

Baken van licht en ruimte

Het pand is opvallend open, van overal stroomt het licht gul naar binnen. Achteraan is er een binnentuin voorzien waar de dames bij mooi weer kunnen buiten zitten. Als je binnenkomt heb je meteen rechts de consultatieruimte. Loop je  door, dan ontvouwt zich een grote wachtzaal waar plaats is om te eten samen met collega’s of om te vergaderen, waar ook ruimte is voor groepssessies. “Qua aankleding moet er nog het een en ander gebeuren, maar dat kan allemaal op termijn”, vertelt Hilde. “Nu zijn we vooral tevreden dat we eindelijk de ruimte hebben om ons werk op een nog efficiëntere manier te regelen. Er is een keukentje aanwezig, in de zogezegde woonkamer kunnen we allerlei activiteiten en sessies organiseren. Dit pand tilt ons werk mee naar een hoger niveau omdat het zoveel mogelijkheden biedt.”

“Het contract hebben we samen tot in de puntjes overlopen. Dat is op zich logisch, maar de nauwkeurigheid waarmee alles gebeurde vond ik toch opmerkelijk”

Openheid in communicatie

Communicatie is een van de grote troeven van Axel Lenaerts makelaars: “Het contract hebben we samen tot in de puntjes overlopen. Dat is op zich logisch, maar de nauwkeurigheid waarmee alles gebeurde vond ik toch opmerkelijk”, vertelt Hilde. “De openheid en menselijke manier van omgang met ons als klant viel mij op. Ook nadat het contract getekend was. Enkele weken na de overeenkomst kreeg ik plots een telefoontje: of alles in orde was, hoe het ging? Wij houden alle vijf een heel warm gevoel over aan deze samenwerking. De hulpvaardigheid van Axel Lenaerts makelaars was op elk moment ontwapenend. Die mensen nemen echt de tijd om de ideale match te vinden tussen eigenaar, huurder en huurpand.”