Huis te koop Gent Coupure

Vree wijs ‘Huis te koop Gent Coupure’ 

De wijk is gelegen rond het Coupurekanaal en is opgesplitst in Coupure Links en Coupure Rechts, elk langs een kant van het kanaal. Er valt heel wat te beleven in de wijk, zo vind je daar bijvoorbeeld het Coupure Stadium. Ook heb je het Coupure Park, een park van een school dat na de uren opengesteld wordt voor de buurtbewoners. Je ziet hier vaak mensen joggen, kajakken en wandelen.

Een hapje eten of iets drinken in de buurt? 

Aan de Coupure zijn enkele leuke adresjes gevestigd, zo kan je terecht bij De Walrus voor een biertje en vegetarische maaltijd, in de Spinnekop krijg je een heerlijke spaghetti voorgeschoteld en in Gust moet je zijn voor de lunch. Een huis kopen in de Coupure, je zal het je zeker niet beklagen!

Wat met mijn auto? 

Als bewoner kun je een bewonersvergunning aanvragen, dat geeft je recht op gratis parkeren in je zone. Per domicilie geeft de stad één gratis bewonerskaart. Wens je een tweede? Dat kost je 250 euro per jaar. Aanvragen kan bij de stad Gent. Let wel op voor het circulatieplan dat sinds kort van start is gegaan in Gent, hierdoor mag je niet zomaar overal met de wagen rijden.

Waar stuur ik mijn kroost naar school? 

In de buurt van de Coupure vind je enkele basisscholen en een secundaire school, zoals Basisschool De Stadspoort of het KTA MoBI. Ideaal dus als jouw kids nog naar school gaan. Verder zijn er ook campussen van de hogeschool en universiteit in de buurt. Indien jouw kleintje nog niet naar school gaat, kan hij terecht bij kinderdagverblijf Het Uilennestje.

Aanbod huizen in Gent
We hebben hier momenteel geen panden beschikbaar.
We hebben vast en zeker iets anders voor jou.
Gebruik onderstaande zoekfunctie en ontdek ons aanbod.
Ik wil een
voor
in