Huizen te koop in Nieuwkerken-Waas

Staat jouw droomhuis te koop in Nieuwkerken-Waas? Aarzel dan niet langer. Nieuwkerken-Waas is een deelgemeente van het Oost-Vlaamse Sint-Niklaas. Het is een zeer gezellig en authentiek dorpje waar je je al snel helemaal thuis voelt. Jaarlijks vinden hier de Nieuwkerkse Klompentochten plaats, een traditie die reeds dateert uit de jaren ’80 en die telkens zo’n 10.000 wandelaars aantrekt.

In Nieuwkerken-Waas zelf zijn er slechts enkele restaurants, maar je kan natuurlijk altijd naar Sint-Niklaas gaan voor een iets uitgebreidere menu. Daar heb je ook meteen een cinema, een winkelcentrum en diverse sportzalen.

Wanneer je jouw wagen voor de deur wilt parkeren, kan je een vignet aanvragen. U hebt recht op maximaal 2 bewonersvignetten per adres. Het eerste vignet is gratis en geldt voor een periode van 3 jaar. U betaalt enkel een administratieve kost van 5 EUR voor het aanmaken van het vignet. Het tweede vignet kost 105 EUR per jaar.

Nieuwkerken-Waas beschikt over een aantal basisscholen waar jouw kinderen terecht kunnen. Eens ze naar het secundair onderwijs trekken, zullen ze zich moeten verplaatsen naar Sint-Niklaas (of andere buurtgemeenten). Als jouw kleintje nog niet naar school gaat, zijn er ook tal van onthaalmoeders en kindercrèches.