Hoe kies je een makelaar?

Wij geven je alvast enkele tips voor het kiezen van je makelaar.

Wat denken de andere mensen over jouw makelaar?

Bij het kiezen van een makelaar, neem je allereerst een kijkje op de websites van verschillende makelaars bij jou in de buurt. Let op de kwaliteit van de foto’s, de representatie van de woningen en de verkooptekst. Kijk ook gerust eens naar reviews online, op Facebook of op Google. Zo zie je al snel of klanten tevreden zijn of niet.

Welke extra’s biedt jouw makelaar?

Kijk ook eens naar de extra diensten die de makelaars aanbieden. Diensten zoals professionele woningfotografie of vastgoedstyling zijn altijd mooi meegenomen. Ook bieden sommige makelaars een online portaal aan waar je het verloop van jouw dossier nauwgezet kan volgen via een login.

Makelaar kiezen

Maak kennis met jouw makelaar

Een goede klik is belangrijk bij het kiezen van een makelaar. Maak zeker een kennismakende afspraak of spring eens binnen op kantoor. Je huis of appartement verkopen doe je niet elke dag. Maak dus goede afspraken op voorhand en steek voldoende tijd in de voorbereiding. Zo ben je zeker dat de makelaar weet wat jij van hem verwacht en merk je snel of hij al dan niet dat stapje verder gaat voor jou. Luister naar je gevoel.

Is jouw makelaar gespecialiseerd in jouw prijssegment?

Houd ook rekening met de prijs van jouw woning. Sommige makelaars specialiseren zich in bepaalde prijssegmenten en het is belangrijk dat jouw huis dan in dat segment past. Kijk hiervoor goed rond op de website en social media platformen van de makelaar. Zo wordt het al snel duidelijk waar de makelaar in gespecialiseerd is.

Is jouw makelaar bekend in de regio?

Is de makelaar bekend met de regio? Het is belangrijk dat de vastgoedmakelaar bekend is met de regio. De makelaar kan jouw buurt naar waarde schatten en kent de grondprijzen. Bovendien heeft een lokale makelaar meer potentiƫle klanten in zijn klantenbestand zitten. Het is daarenboven essentieel dat de makelaar wat kan vertellen over de buurt.

Maak kennis met onze makelaars en twijfel niet om ons te contacteren.