Huis laten schatten door Axel Lenaerts

De specialisten van Axel Lenaerts makelaars kunnen je door hun knowhow en ervaring de correcte prijs van je huis of appartement bepalen.

Samen met jou bekijken onze vastgoedmakelaars welke realistische vraagprijs voor je huis of appartement gesteld kan worden om je woning ook effectief verkocht te krijgen!

Hoeveel is mijn huis waard?

Hoeveel je huis waard is, hangt af van verschillende factoren. 

De 3 belangrijkste waardebepalers van onroerende zijn: ligging, ligging en oh ja… ligging. Locatie is dus uiterst belangrijk. Daarnaast zijn ook de afwerkingsgraad, renovatiegraad, constructiemethoden, leeftijd, typologie of indeling doorslaggevend zijn. Hou ook rekening met financiële factoren zoals de tijdswaarde van geld. Hoe sneller je je woning verkoopt, hoe sneller je je middelen kan herfinancieren of herbeleggen in een ander project.

Onderbouwde waardebepaling door onze experts

Op basis van deze 3 schattingsmethodes kan de waarde van je woning worden bepaald :

  • Via de nieuwbouwwaarde en de venaliteitsaftrek tot een waardebepaling komen
  • Via het huurrendement in brutovorm tot een marktwaarde komen
  • Op basis van vergelijkende gegevens de verkoopprijs bepalen

Op te merken valt dat de waarde niet noodzakelijk overeenkomst met de prijs die voor een huis betaald wordt. Een koper kan immers om velerlei redenen bereid zijn om een hogere prijs te geven dan de bepaalde waarde. Omgekeerd kan een verkoper in bepaalde omstandigheden bereid zijn of verplicht zijn een lagere prijs te aanvaarden.

In de economie is dus de waarde de eigenschap van een goed, die de mate weergeeft waarin het goed beantwoordt aan een behoefte of een verlangen. Verhandelbare goederen bezitten een ruilwaarde. Zaken die niet verhandelbaar zijn een gebruikswaarde.

Gratis je huis laten schatten!

Wil je je huis of appartement gratis laten schatten, dan zit je goed bij Axel Lenaerts! Een waardebepalingsexpert van Axel Lenaerts makelaars komt geheel vrijblijvend bij je langs. Je ontvangt steeds van ons een onderbouwde waardebepaling van je huis. Het schatten van onroerende goederen lijkt soms eenvoudig maar dit is slechts schijn. Ervaring is onontbeerlijk. De vastgoedmarkt is namelijk een niet gereguleerde markt, bestaande uit vele deelmarkten die eng begrensd zijn naar type, ouderdom, gebruik en ligging. Elk onroerend goed is uniek.

Indien je meer informatie over de waarde van je woning voor verkoop of verhuur, kun je rekenen op de vastgoedmakelaars van Axel Lenaerts makelaars.

Vraag een gratis schatting aan